Corona info 8.10.2020
8.10.2020 11:07 Toiminta / Pääsivusto

Corona info 8.10.2020 - Korona info 8.10.2020

Corona info 8.10.2020

Föreningen rekommenderar starkt alla tränare att ha ansiktsmask under träningar och matcher. Rekommendationen gäller tillsvidare. I övrigt bör Bollförbundets och myndigheternas anvisningar följas.

Rörande deltagande i matcher och turneringar är det svårt att göra en allmän riktlinje, som kunde tillämpas för alla lag på väg på match eller turnering. Styrelsen har inte den medicinska expertisen att avgöra hur många Corona fall, hur många dagar innan en turnering, som är gränsen för när ett Jaro lag kan delta i en turnering. Speciellt om de lokala hälsomyndigheterna inte stoppat en eventuell turnering.

Det är på ansvarstränarens ansvar att avgöra ifall laget deltar eller inte. Samtidigt är det varje förälders eget ansvar att avgöra om ens barn kan delta. Det är inte ett ansvar man kan flytta på någon annan. Det är helt okej att inte delta i en turnering eller match pga. oro för Corona. Föreningen tvingar ingen att delta.

Detta betyder INTE att styrelsen ger klartecken eller rekommenderar att lag deltar i turneringar under rådande omständigheter.

Vänligen

Michael Östman

Ordförande FF Jaro Junior JS


Korona info 8.10.2020

Seura suosittelee vahvasti valmentajia käyttämään kasvomaskeja treeneissä ja otteluissa. Suositus on voimassa toistaiseksi. Muuten tulee seurata Palloliiton ja viranomaisten suosituksia.

Koskien osallistumista otteluihin ja turnauksiin on hankalaa muodostaa yleinen linja, joka voisimme käyttää kaikille otteluihin tai turnauksiin meneville joukkueille. Hallituksella ei ole lääketieteellinen osaaminen päättää, kuinka monta Korona tapausta, kuinka monta päivää ennen turnausta, muodostaa rajan Jaro joukkueen osallistumiselle turnaukseen. Varsinkin jos paikalliset viranomaiset eivät ole kieltäneet mahdollista turnausta.

On vastuuvalmentajan vastuulla jos joukkue osallistuu tai ei. Samalla on jokaisen vanhemman oma vastuu jos oma lapsi voi osallistua. Tätä vastuuta ei voida siirtää toiselle. On täysin OK ettei osallistu johonkin turnaukseen tai otteluun Korona huolen takia. Yhdistys ei pakota kenenkään osallistumaan.

Tämä EI tarkoita että hallitus antaa vihreä valoa tai suosittelee että joukkueet osallistuvat turnauksiin nykyisissä olosuhteissa.

Ystävällisesti,

Michael Östman

Puheenjohtaja FF Jaro Junior JS


   
Lisää uutisia
FF Jaro junior
«  Marraskuu   »
Kategoriat