Pelinohjaajat

Seuramme järjestää vuosittain pelinohjaajien koulutuksen yhteistyössä Palloliiton erotuomarikouluttajien kanssa. Tämä koulutus järjestetään yhdelle ikäluokalle yleensä kevään aikana. Ikäluokka, joka osallistuu tähän maksuttomaan koulutukseen on vuoden P14-ikäluokka. Jos olet vanhempi juniori etkä ole käynyt koulutusta tai haluat käydä sen uudelleen, niin sekin onnistuu.

Koulutuksen tarkoituksena on valmistaa uusi ikäluokka pelinohjaajia tulevan kevään ja kesän pienimpien junioreiden (6-9 v.) turnauksiin. Pelinohjaajien kouluttaja on Palloliiton hyväksymä ja koulutustapahtuma kestään yhden päivän. Samalla kurssi tuo osallistujat lähemmäs erotuomaritoimintaa kouluttamalla jalkapallosääntöjä ja käytännön toimintaa oikeudenjakajan roolissa.

Seuramme omissa turnauksissa (Dobra Cup & Lounea cupin keskiviikko-ottelut) pelataan yhteensä useita satoja otteluita. Jotta nämä turnaukset voidaan järjestää ja seuran pienimmät juniorit pääsevät pelaamaan otteluita on tärkeää, että meillä on myös pelinohjaajia. Ilman heitä pelejä ei voida pelata. Jokaisesta ottelusta maksetaan myös 8€:n palkkio.

On tärkeää myös, että otteluissa niin aikuiset kuin lapset kunnioittavat pelinohjaajien tehtävää ja antavat heille työrauhan.

Erotuomarikoulutus

Aktiivisista ja innostuneista pelinohjaajista voimme yhteistyön merkeissä tarjota erotuomarikoulutusta Palloliiton koulutusten mukaisesti. Jos sinä tai lapsesi olet kiinnostunut kouluttautumaan erotuomariksi tai avustavaksi erotuomariksi, niin olettehan yhteydessä meihin; juniorinfo@ffjaro.fi.

Yhteystiedot alueemme erotuomarivastaavalle: Sten Kolehmainen 044 210 3131

Palloliitto tarjoaa helpon startin erotuomaripolulle yhdessä erotuomarikouluttajien kanssa. Lue lisää etäkoulutusmahdollisuuksista ja lähikoulutuksesta tämän linkin kautta:
https://www.palloliitto.fi/tule-mukaan/ryhdy-tuoma...

Koulutuksiin voivat hakeutua jalkapallosta sekä erotuomaritoiminnasta kiinnostuneet vuoden 2024 aikana 15 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat henkilöt, joiden tarkoitus on toimia aktiivisesti erotuomareina. Tämä koulutus maksaa 25€, joka sisältää itse koulutuksen, sähköisen sääntökirjan, pillin, erotuomarimerkin sekä keltaisen ja punaisen kortin.

Joukkueenjohtajat, vanhemmat, valmentajat

Haluamme yhteistyössä kanssanne rohkaista kiinnostuneita ja motivoituneita nuoria kouluttautumaan erotuomariksi. Erotuomarina toimiminen on mielekäs harrastus ja erotuomaritoiminta on myös helppo sovittaa oman pelaamisen oheen, sillä erotuomarit pystyvät määrittämään hyvin joustavasti, milloin ja kuinka usein he ovat käytettävissä erotuomaritoimintaan. Sääntö- ja erotuomaritoiminnan tuntemus tukee myös hyvin pelaajan omaa pelaamista. Jokaisesta ottelusta maksetaan korvaus, joten tällä tavoin voi useampi nuori tienata lisätienestejä. Tiedämme myös, että tuomarointi voi olla myös nuorelle oiva kesätyö.
– Erotuomareiden yhteishenki on hyvä ja meillä on yhteensä noin 20 aktiivista tuomaria Pietarsaaressa, niin nuoria kuin vanhojakin. Lisäksi panostamme kovasti ja kehitämme toimintaamme siihen suuntaan, että uuden erotuomarin tukena on aktiivisesti joku kokenut tuomari. Tämä mentorointitoimintamme on yksi tärkeä osa nuorten tuomareiden tukemisessa. Aina on apua ja tukea saatavilla, kertoo Sten Kolehmainen.

Erotuomaritoiminta voi olla myös tavoitteellista urheilua, tapa viettää aikaa rakkaan lajin parissa tai keino huolehtia omasta fyysisestä kunnosta. Se voi olla myös keino jatkaa rakkaan lajin parissa peliuran jälkeen. Suomalainen jalkapallo ja futsal tarvitsevat erotuomareita, tule rohkeasti mukaan!

Haluamme myös muistuttaa vanhempia, valmentajia ja pelaajiamme erotuomarien työrauhasta. Toivomme hyvää tunnelmaa ja reilua käyttäytymistä jalkapallo-otteluiden eri toimijoita kohtaan.