P14 segrare i Nordic Net Trophy
Julkaistu: 09.10.2023 11.29

P14 segrare i Nordic Net Trophy

Jaro P14 deltog i turneringen Northern Elite Trophy i Skellefteå 29.9 – 1.10.2023 och lyckades komma hem med segerpokalen. Under resan spelade laget också två vänskapsmatcher.

Resan mot Skellefteå startade från Tellushallen klockan sju på morgonen fredagen den 29 september. P14 hade med sig 20 spelare och fyra tränare. Bussen delades med P13 som också deltog i turneringen.

Första matchen i Sverige var en vänskapsmatch och spelades på fredagen klockan 17:15 mot Sunnanå SK. Trots en lång bussresa var det pigga Jaro-juniorer på planen och matchen slutade i Jaro-seger med 3-0 efter mål av Artem Bukin, Savva Koshovyi och Alvin Högväg. I första gruppspelsmatchen i NET-turneringen stod Lycksele IF för motståndet klockan 20 på fredagskvällen. Det blev en bra start på turneringen och laget vann med 5-0 efter mål av Artem Bukin (2), Kevin Gäddnäs, Noah Ahonen och Isak Hjulfors.

På lördag morgon klockan 9 fortsatte turneringen med match mot IFK Umeå. Laget fortsatte de stabila insatserna och höll det egna målet rent och vann matchen med 3-0. Målskyttar Isak Hjulfors (2) och Artem Bukin. Direkt efter morgonmatchen bar det av till Skellefteå hamn för en vänskapsmatch mot Morön BK P15 klockan 11:30. Matchen var jämn och Jaro lyckades vinna med 1-0 efter mål av Savva Koshovyi i andra halvlek. Spelprogrammet var inte på Jaros sida i det här skedet för det bar direkt av till nästa match som var en turneringsmatch mot Höga Kusten Alliansen klockan 14. Tre matcher utan matpaus blev för mycket och det blev förlust med 0-3. Inför sista gruppspelsmatchen mot Alviks IK stod det klart att laget måste vinna med fyra mål för att vinna gruppen och ta sig vidare till semi-final. Laget hade lyckats ladda om inför kvällsmatchen som slutade i en 5-0 seger efter mål av Artem Bukin (2), Alex Renlund (2) och Hugo Karlström.

I söndagens semi-final väntade norska FK Bodö/Glimt P13. Det ett år yngre laget från Norge hade duktiga spelare men tvingades ge sig mot Jaro som vann med 2-1 efter mål av Aaron Sandstedt och Artem Bukin. I finalen väntade IFK Umeå som slutade tvåa i samma grupp som Jaro. Genom att hålla det egna målet rent och genom att göra ett mål per halvlek kunde Jaro ta hem finalen med 2-0. För målen i finalen stod Oscar Lundén och Noah Ahonen.

Saldot från tre dagar i Sverige och åtta matcher blev sju segrar och en förlust och den fina målskillnaden 21-4. Det var trötta med glada spelare och ledare som anlände till Jakobstad efter klockan 1:30 natten till måndag.