Eremenko cup 2018
Julkaistu: 02.09.2018 00.00

Vårt lag deltog för första gången i Eremenko cup. Matcherna spelades i fint väder på Unitedplanen i Jakobstad. Jaro hade lottats i samma grupp som TPV yj valkoinen, OLS keltainen och KuPS. Första matchen spelades tidigt på lördagen och för motståndet stod TPV yj valkoinen från Tammerfors. Jaro startade piggt och efter 8 minuter stod det 2-0 till Jaro, efter mål av Elliot Holmäng och William Sabel. Efter en reducering av TPV slog Jaro till ännu en gång före paus genom Rudi Vikström, 3-1. TPV reducerade ännu en gång, men närmare än 3-2 kom inte TPV utan istället drygade Jaro ut sin ledning till 4-2 efter ett genombrott av Elliot Holmäng. Bra match våra pojkar!

I den andra gruppsspelsmatchen mötte vi OLS från Uleåborg. OLS var som vanligt ett spelskickligt lag med många tekniska lirare. Jaro startade igen matchen piggt och tog ledningen efter 6 minuter genom Rudi Vikström. Pojkarna kämpade kopiöst och resultatet stod sig tiden ut.

Inför den sista gruppspelsmatchen var vi redan klara gruppvinnare och det kanske bidrog till att vi inte spelmässigt nådde upp till samma nivå som i speciellt första matchen. Efter en rätt så jämn match fick vi se oss besegrade av KuPS med 2-0. Båda målen kom i andra halvlek. Vi vann alltså vår grupp och på söndagen väntade TPV yj punainen i semifinal.

TPV:s andra lag hade vunnit två av sina tre matcher och hade 13-5 i målskillnad. Semifinalmotståndet visade sig vara mycket hårt. TPV tog kommandot efter 10 spelade minuter och gjorde i snabb takt två mål. Båda målen kom efter frilägen av samma spelare (nr 42). Strax innan paus var det dags för en ny kalldusch. 0-3 kom på en frispark där nr 42 i TPV var först framme på en målvaktsretur och sköt bollen i mål. Andra halvleken var betydligt bättre från Jaros sida, men trots några vassa chanser blev det inga Jaro-mål. Istället kontrade TPV in ett fjärde mål i sista matchminuten, igen på friläge.

I och med förlusten i semifinalen blev det att ladda om till bronsmatchen. I bronsmatchen fick vi igen möta KuPS som förlorat sin semifinal mot KPV. Bronsmatchen var en jämn historia, där KuPS tog ledningen i den första halvleken. I pausen bestämde vi oss för att inte ge upp utan kämpa om en bronsmedalj. 6 minuter in i andra halvlek kom så kvitteringen efter vackert spel, målskytt Jordan Snellman. Efter att KuPS fått sin målvakt utvisad pga spel med händerna utanför straffområdet kunde Elliot Holmäng placera in segermålet efter att ha hunnit först på en lång djupledboll. Det var glada miner efter slutsignalen.