P14 gick vidare i PSL
Julkaistu: 07.02.2017 00.00

Söndagen den 5.2 deltog vi i kvalet till Halva Finlands liga. Vi inledde mot I-JBK/WFA och efter en lite nervös inledning på matchen kunde Vasalaget göra 0-1 från nära håll efter 9 minuters spel. Men vi reagerade på ett mycket bra sätt och tog oss in i matchen direkt efter deras mål. Det tog oss bara 5 minuter att bryta ner deras försvar när Johannes Sundqvist höga press gav resultat; Isak Vidjeskog fick bollen och kunde frispela Marcus Korkea-Aho som utan problem kunde sätta bollen i nät. Trots många chanser och ett bra spel från vår sida så blev det inga flera mål i första halvlek. Efter pausen hade dock Isak klurat ut hur man skulle göra mål på en duktig Vasamålvakt. Isak hittade rätt inte mindre än 5(!) gånger (assisterad av Adam Sundelin x2, Marcus Korkea Aho x2 och Williams Forsbacka) innan domaren blåste av matchen. Därmed skrevs slutresultatet till 6-1 (1-1)

Då Tervarit-j i sin match vann med 5-0 mot samma I-JBK/WFA stod det redan inför den avslutande matchen klart att FF Jaro i år också har ett lag i Halva Finlands liga.

Jag poängterade ändå åt spelarna att det fortfarande var en viktig match för oss eftersom Tervarit var en väldigt bra värdemätare. Spelarna verkade ta åt sig och stod återigen för en riktigt stark insats. Denna gång tog det oss 21 minuter att hitta rätt. Efter en rensning från Tervarits försvar kunde Macke ta konroll över bollen och satte den behärskat i bortre krysset. Bara 5 minuter senare fälldes Isak i straffområdet och domaren blåste för straff. Macke satte den bombsäkert i krysset. 2-0 stog sig halvleken ut. I början av andra halvlek fortsatte vi spela bra fotboll och hade chanser att utöka vår ledning. Istället kunde Tervarit reducera till 2-1 och med bara några minuter kvar också kvittera till 2-2.

Men alla spelare stod för en fantastisk insats trots att benen säkert var trötta mot slutet efter två intensiva matcher. Laget har också haft en hel del nya spelare och med tanke på det fungerade samspelet riktigt bra. Nu laddar vi batterierna inför seriestarten. Efter helgens insatser är jag säker på att vi kommer att klara oss bra också i Halva Finlands liga.