Verksamhetsplan 2017 - Toimintasuunnitelma 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017

Föreningen ska utveckla verksamhetsförutsättningarna för nejdens barn och ungdomar upp till 17 års ålder att spela fotboll utgående från sina egna förutsättningar. Detta innebär att föreningen ska verka för att alla som vill spela fotboll ska få göra det utifrån sina egna behov, förutsättningar och ambitioner i en trygg och harmonisk miljö. Ett gott kamratskap och en bra anda i föreningen är en förutsättning för att vi ska kunna locka ungdomar att börja spela fotboll i vår förening. Att skapa en bra föreningskänsla är av högsta prioritet, eftersom den på både på kortare och längre sikt kommer att vara föreningens största tillgång.

Föreningen ska aktivt samarbeta med regionens grannföreningar för att utveckla fotbollen i närregionen. Ett nationellt och internationellt samarbete på förenings- och lagnivå bör också övervägas vid behov för att utveckla spelare och ledare. Föreningens styrelse ska bedriva en aktiv medlemsrekrytering. Dessutom ska den övervaka att alla medlemmar verkar i enlighet med föreningens målsättningar och riktlinjer. Detta innebär att vi följer givna regler, att vi visar respekt för ledare, föräldrar, funktionärer, domare med- och motspelare etc.

1. FOTBOLLSUTVECKLING

Föreningens äldsta juniorlag (P14-P17) ska spela på högsta möjliga nivå. Föreningen ska delta med bästa möjliga lag i Kai Pahlman-turneringen och FM-slutspelet för 14-åringar. Föreningens fotbollsutvecklingsgrupp utser lagen till nämnda turneringar. Fotbollsutvecklingsgruppen väljer också spelare till föreningens talangskolor. Tränare och spelare ska alltid uppträda i enlighet med föreningens anda och värderingar, inte enbart vid träning och match. De regler och riktlinjer vi följer ska vara uppgjorda i enlighet med Bollförbundets ALL STARS-program.

1.1 TRÄNARNA

Tränarna ska följa de verksamhetsprinciper som föreningen ger i JuniorTränarens Pärm 2016 och i det informationsblad som delats ut åt föräldrarna. Föreningen ska sörja för att tränarna erbjuds bra utbildning. Målsättningen är att alla tränare ska ha minst D-tränarutbildning.

1.2 SPELARNA

Fotbollsverksamheten ska bedrivas så att den bidrar till att utveckla ungdomarnas fysiska, psykiska och sociala utveckling. Kamratskap, rent spel, hälsa, bra självkänsla, förmåga att göra sitt bästa både i med- och motgång, är exempel på en bra Jaro-anda. Spelarna ska fostras till att ta ansvar för sig själva, föreningen och omgivningen.

1.3 FÖRENINGEN

Föreningen fortsätter att delta i Bollförbundets kvalitetssystem för att förbättra verksamhetsförutsättningarna för fotboll i Jakobstadsregionen.

2 FOTBOLLSEVENEMANG

Föreningen ska sträva till att utveckla turneringarna till att omfatta fler lag. Den ska också utreda möjligheterna till att arrangera fler turneringar, fotbollsläger, teknikskolor och liknande evenemang. Sektionen ska organisera klubbverksamhet för barn i åldrarna 8-12 år. Detta förutsätter att föreningen får ekonomiskt stöd (Seuratuki) för nämnda verksamhet.

3 STÖDFUNKTIONER

Föräldragruppen samordnar tillsammans med spelarnas föräldrar servering, biljettförsäljning och säkerhet i samband med FF Jaros hemmamatcher. I samband med firandet av nyår och Veneziansk afton sköter föräldragruppen och spelarnas föräldrar om försäljning av fyrverkeriprodukter. Föreningen ordnar även ett cykellotteri där föräldrarna/spelarna är delaktiga i försäljningen av lotterna. Föreningen ordnar olika turneringar såsom Conalin Cars Cup, Nordea Cup, LokalTapiola-turneringen, Eremenko Cup och Teknik DM. Under dessa evenemang ordnas även servering som föräldragruppen koordinerar.

Föreningen ska skapa goda kontakter till föräldrarna. En aktiv rekrytering bland föräldrarna till olika poster och uppgifter inom föreningen bör ske kontinuerligt. Föreningen ska ha en aktiv och bra fungerande föräldragrupp.

JAKOBSTAD 31.01.2017


TOIMINTASUUNNITELMA 2017


   
Lisää uutisia
FF Jaro junior
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
 
Kategoriat