Jaro P15 avslutade säsongen
Julkaistu: 12.10.2017 00.00

Jaro P15 avslutade säsongen

Kvällens målsättningen var att ha maximalt roligt, umgås tillsammans också vid sidan av fotbollen, äta pizza tills det står ut ur öronen (vilket det nästan gjorde) och att ha en automat med ett outtömligt lager av Pepsi, Sprite och Fanta men framförallt att till nästan varje pris som helst se till att Jimmy INTE skulle vinna kvällens tävling (risken att han blir stöddig och i tid och otid tar upp ämnet närhelst läge ges om att tala om vilken bra racerförare han är, är onödigt hög…).

För dom flesta spelarna var detta första besöket till en Go-cart bana och man kunde märka av en viss nervositet och spänning redan när vi steg på bussen. Power Park appar, registreringar, race-tider, ”skills”, trimmasi, låga tyngdpunkter, mm hördes högljutt diskuteras under resan. Tränarnas nerver var ändå helt under kontroll och dom ”chillade” som vanligt längst bak i bussen. Robin hade meddelat att han hade förhinder denna kväll men alla hade nog räknat ut att han inte pallade för pressen att eventuellt bli sist i en ”karatävling”.

Väl framme förklarade tränarna vilka regler som gäller och att säkerhet och försiktighet måste komma i första hand (…kan hända att budskapet ute på parkeringen till viss del inte riktigt förstods eftersom flera såg helt oförstående och oskyldiga ut…)

Väl inne efter att alla kommit igenom registrering och val av rätt storlek på overall och hjälm följde nästa säkerhets och regel information av en bredaxlad tävlingsledare från Power Park med skarp röst, breda axlar, kortsnaggat militärliknande hår och tuff uppsyn. Reglerna översattes till svenska av tränarna så att alla säkert skulle förstå vad som gäller. Tränarna försökte att se lika barska och allvarliga ut som tävlingsledaren och vid detta tillfälle förstod nog alla vad som gällde!

Gruppen delades i 2 grupper för att under sina 10 minuters tidkörningar göra upp om platser i A och B-finaler. Föga förvånande kvalificerade tränarna sig till A-finalen. Tiderna från tidkörningarna var annars mycket bättre än under finalerna eftersom det här fanns tillgång till Kers. För den som inte följer formel 1 eller annars bara inte vet vad ”Kers” är kan det förklaras som en knapp man trycker på för att under några sekunder och per ca vartannat varv ge bilen 20% högre fart. Den som kommer ihåg TV-serien Knight Rider minns säkert ”Turbo-Boost” knappen Michel Knight tryckte på för att få bilen Kit att kunna hoppa över meterhöga hinder. Nåja, så mycket effekt som detta fick man inte med Kers knappen men den gav ändå lite extra boost åt bilen.

B-finalen gjordes upp i god anda utan större incidenter. Det mest spektakulära var att den förare som startade från Pole-position (första startrutan) faktiskt slutade på en placering långt bak… Hur nu detta kan vara möjligt förblir en gåta kanske för all framtid. Föraren försökte till och med före startsignalen skaffa sig fördel genom att lite i gången flytta bilen lite längre framåt… Föraren förklarade efteråt den sämre placeringen som otur, andra bilar som kom i vägen eller att backningsknappen kom på automatiskt. Tränarna tolkade det ändå som att tävlingsnerverna spelat föraren ett spratt. Men inga ledsna miner ändå hos någon efter målgången eftersom alla såg ut att ha haft roligt, vilket ju var det viktigaste.

I A-finalen kan nämnas att målsättningen med att se till att INTE låta Jimmy vinna lyckades till 100%. Jimmy startade från ruta 2 men snurrade i andra kurvan vilket gjorde att han föll ner till mitten av klungan. Efter det hade han inte en chans att köra upp sig. Jimmy försökte förklara sin incident med att en annan förare med flit körde in i honom (tänk att man kan skylla på ett oskyldigt barn). Dessutom försökte han förklara att hans tyngd också skulle ha varit till hans nackdel samt att hans bil säkert var strypt för att gå långsammare. Allt detta skulle ha gjort att han inte hade möjlighet att sen förbättra sin position (han slutade på 8:e plats). Hursomhelst såg han inte allt för ledsen ut efter målgången.

Detta evenemang räknar vi in som en av säsongens höjdpunkter. Alla var på sätt eller annat en vinnare, eftersom de flesta aldrig tidigare kört Go-cart och de några som hade prövat tidigare, lyckades förbättra sina resultat.

Behöver kanske inte nämnas att alla var hungriga och törstiga efter körningarna och fastän pizzorna inte var dom allra godaste vi ätit tidigare så lät alla sig väl smaka. Jockes väska såg efteråt misstänksamt stor ut, vilket kastade misstankar om att haft med sig Tupperware lådor så att han vid ett senare tillfälle skulle kunna njuta av mera pizza. Anmärkningsvärt också att Bjonbäck lyckades äta upp alla pizzabitar han hämtade. Han är i och för sig stor men, ändå… Vid närmare eftertanke var det utav hela gruppen bara Chrisso som än en gång lyckades uppföra sig normalt :-). Ännu kan nämnas att det kunde skönjas en viss lättnad bland spelarna/förarna vid matborden. Detta berodde säkert på total utmattning och för att kvällens målsättningarna uppnåtts.

Glada hälsningar från P15 tränarna som nu tackar för sig. 02:orna är ett härligt gäng, med fina människor och bra fotbollsspelare!


Seuran uusimmat